torsdag 21 november 2013

Fruarnas höstplagg / Ladies fall wear

Dagarna blir mörkare och mörkare, och det är allt svårare att fotografera de få fynd jag gjort på sistone när jag knappt är hemma så länge det är ljust. För att vårt hem inte skall svämma över av (mina) kläder m.m. försöker jag hålla mig borta från allt vad loppis heter just nu, åtminstone tills jag gjort mig av med lite saker som motvikt till allt "nytt" jag drar hem. Hittade t.ex. 3 par skor på loppis senast jag gick en runda, så nu borde jag rimligtvis göra mig av med åtminstone 2 par, helst 3, för att få nån slags balans...

Funderar på att göra nån sorts collage av fina mönster-illustrationer, klippdockor mm på ena väggen i ateljén, och började bläddra i gamla tidningar jag kommit över. Hittade en hel del jag tyckte om som kunde passa som inspiration på bloggen så länge jag inte har egna foton att visa. Satt en bra stund och skannade gamla tidningar om vi säger så...här kommer en del illustrationer ur Hemmets veckotidning ca. 1945-1952. Klicka på bilderna så blir de större!


En av få illustrationer jag sett där modellerna inte är pin-smala. Skulle inte ha nåt emot den blå hatten, kjolen, den blåa dräkten...tyvärr finns inga mönster med, de fick man beställa skilt.


Mera plagg menade för större damer, även om dessa damer inte ser så stora ut. Kanske pga de längsgående linjerna i plaggen, ehem? Igen är det den blå klänningen som faller mig mest i smaken.


Dessa modeller ser mera 50-taliga ut, förlåt men efter ca 40 skannade bilder orkade jag inte namnge dem efter nummer och årtal längre så jag har inte koll...Lägger in det de gånger jag har det uppskrivet. 

På sista bilden faller jag för den röda dräkten, min vana trogen skulle jag matcha en sådan dräkt med svart hatt, svarta skor, smycken och handskar samt svart handväska. Vilka mönster skulle du beställa?

In English; It's too dark outside take any good pictures after I come home from work these days, so I scanned some old magazines from the 40's and 50's to have something to blog about. I'm thinking about putting some of these illustrations up on the walls at work, along with old uncut paperdolls and other fashion related pictures. Not exactly the latest fashion but...

Also I'm trying to limit myself from visiting flea markets at the moment, I can't continue shopping and not putting anything back out there. I'm already struggling to find places to store all the things I already own. I really should do a clean out soon...

4 kommentarer:

 1. Länge sedan jag har tittat in här (och i bloggar överhuvudtaget) så jag fick många trevliga inlägg att läsa. Det är så roligt att se dina kläder!
  Av mönstren du visar skulle jag beställa mönster till de båda gröna klänningarna. Grattis till examen och egen firma, skoj, lycka till med allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tittade in! Och tack, tack! :)

   Radera
 2. I love handing vintage images up on my walls (or desk, etc) for art and inspiration alike. These ones are so very pretty! I say go for it, they'll surely bring a smile your way every time you look at them.

  ♥ Jessica

  SvaraRadera

Hej, lämna gärna en kommentar, så svarar jag här i kommentarsfältet så fort jag har möjlighet! :)

Feel free to leave a comment, and I'll get back to you here asap! :)