torsdag 14 november 2013

Lite 60-tal / A piece of the 60's

Som ni kanske märkt är 40- och 50-talet ganska dominerande i min garderob, men ibland smyger det in sig något från nåt annat årtionde också. Speciellt om det handlar om något som är för speciellt för att lämnas kvar...Stötte på denna dräkt vid missionsstugan och trots att den var lite stor och lite guldig i färgen (ovant för mig) så kunde jag inte motstå.


Tyget är så vackert och speciellt, jag kunde inte låta bli även om jag inte vet om jag ska sy om dräkten så den passar mig, försöka sälja eller bara låta den hänga och vara fin bland de andra plaggen som väntar på en passande fest.


Redan innan jag fyndade dräkten utökade jag min hattsamling med en 60-tals pillerburk. SÅ fin. Synd att inte dräkten ovan har något svart i sig som kunde ha matchat hatten...Den andra huvudbonaden i bild är en av mina egna skapelser, matchar kavajen jag sydde i skolan.


In English: My wardrobe contains mostly 40's/50's inspired stuff but some times, I stumble across something from another decade that I just cant resist. Something like this 60's suit and hat. Too bad they don't match so I can wear them together...

4 kommentarer:

 1. Åh fin dräkt! Den påminner mycket om de kläderna min mormor hade på 60 o 70 talet. Nog tror jag att du skulle kunna ha din pillerburk och väska till. Tillsammans med en mörk/svart brosch eller en scarf och hudfärgade strumpbyxor tror jag att det skulle bli jättesnyggt. Jag tycker väldigt mycket om kombinationen svart och beige, kontrasten blir inte lika kraftig som med vitt och svart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, kanske jag ska prova det, svarta asseccoarer...Kunde faktist ha svarta handskar osv. Tack! :)

   Radera
 2. Great finds, I´m sure you´ll find the matching accessory for your suit soon :-)

  SvaraRadera

Hej, lämna gärna en kommentar, så svarar jag här i kommentarsfältet så fort jag har möjlighet! :)

Feel free to leave a comment, and I'll get back to you here asap! :)