onsdag 17 april 2013

På slutrakan / On the finishing line

Kolla in vintage-klänningen jag fyndade senast jag var i Vasa. Eller ja, klänningen hittade jag i Smedsby på loppis på väg från Vasa och tandläkarkontrollen. Numera har jag bara tandställning på natten, wohoo!


På fredag blir jag förresten färdig med skolan. Utbildad sömmerska! Men jag fortsätter min praktik på Sy-sett tills och under tiden som jag extrajobbar/sommarjobbar på min gamla arbetsplats. Sen i höst...egen firma kanske? Jag blev förresten intervjuad av Kuriren för en tid sen, finns en del av texten om man följer länken.

In English; Found this vintage dress on my last visit to Vaasa. The purpose of going to Vaasa was really a check-up at the dentist, who told me I now only need braces at night, yay!

In other news, Friday is my last day of school! I'll be a seamstress! However, I'll continue hanging out with the seamstress I'm practicing for while at the same time working some evenings and a summerjob at my old workplace. In the fall, perhaps I'll start my own bussiness?

9 kommentarer:

 1. Så fin klänning, och den sitter ju som gjuten på dig!

  Grattis till examen och tidningsartikeln! Wow, två år har gått fort... Hoppas det går bra med att sätta upp en egen firma!

  SvaraRadera
 2. Grattis till utbildningen du snart är klar med! :) Tänk vad tiden ändå gick snabbt. Vad du är snygg och vilken snygg klädsel! :) Vi har exakt likadan tapet i sovrummet. Blev helsnurrig i början ;) Hoppas vi ses på 1a maj!

  SvaraRadera
 3. Erika; Tack, trodde inte mina ögon när jag såg att den var hemgjord, brukar inte hitta sånt på loppisar där folk hyr bord... Och tack, det hoppas jag också!

  Pikkumyy; Tackar, tackar, vi lär nog synas, allför leng saan sist!!

  SvaraRadera
 4. Congratulations, honey! How wonderfully exciting that you'll soon be a graduate.

  ♥ Jessica

  SvaraRadera
 5. Underbart vacker klänning! :) Grattis till examen!! Är inte lätt att veta vad man ska börja med efteråt, känner igen mig där.

  Läste reportaget om dig i Kuriren, kul! :)

  SvaraRadera
 6. Ninah; Tack, tack! Angående framtiden är man ju ganska begränsad i vad man kan göra om man ämnar göra det i Jakobstad. Gissar att t.ex. efterfrågan på vintage inte är så stor här :/

  SvaraRadera
 7. Nej är ju det som är det negativa med att bo på liten ort. Att få ett väldigt nischat företag att gå runt. Ifall jag startar företag så blir det nog troligtvis en på sidan om grej, är ju bara så att man är ganske beroende av att ha nån typ av fast inkomst också! :)

  SvaraRadera
 8. Ninah; Så är det. Ändringar och reparationer verkar det finns mer efterfrågan på, som tur. Gäller bara att träna upp min snabbhet så jag får det att gå runt bara :/

  SvaraRadera

Hej, lämna gärna en kommentar, så svarar jag här i kommentarsfältet så fort jag har möjlighet! :)

Feel free to leave a comment, and I'll get back to you here asap! :)