fredag 29 mars 2013

"Några" bilder från resan / A "few" pics from Tenerife

 Sambon och jag tyckte vi gjort oss förtjänta av en solsemester så när tillfälle bjöds åkte vi iväg till Teneriffa. Vi hyrde en bil för nästan hela veckan och körde runt lite på ön. Längs västkusten hittade vi denna strand med svart(!) sand där vi stannade och solade en stund. Klicka på bilderna för att se dem större!


En annan dag körde vi upp till Teide, spaniens högsta berg (3718m) och den tredje största vulkanen på jorden enligt wikipedia. Vi hade ingen havsutsikt från vårt hotellrum, men Teide skymtade vi!


Här sitter jag framför Teide och ett lavafält på ca 2 kilometers höjd över havet.


Vi tog kabinbana upp till 3555 meters höjd, här ser man också kanten av en äldre vulkan då Teide befinner sig i kratern av en tidigare vulkan.

Långt där bakom mig i ögonhöjd skymtar Grand Canaria.Ner kom vi också, här syns Teide från en annan vinkel.


På vägen ner körde vi förbi området där filmen Apornas Planet spelades in. Det såg lite surrealistiskt ut.


Och så var vi på molnhöjd. Vi stannade mitt inne i molntäcket för att fotografera och oj, vad gott det doftade av blommorna där! Stor kontrast till ökenlandskapet ovan.


 En av fördelarna med att hyra bil är att man hittar fler stränder än de vid hotellorten.


Stränder vid sådana här vackra klippor t.ex.


Vi besökte naturligtvis också Loro Park, en väldigt känd och stor djurpark på ön. Jag gillade pingvinerna.
Och sjölejonen.


Vi såg också delfinshowen och späckhuggarshowen, häftiga djur!


 De vita lejonen var mysiga.


Den här fågeln var inte lika mysig, snarare aningen närgången mot sambon. Eller var det kanske vi som inkräktade?


Jag kom ihåg att ta en bild på klädseln en dag också, utanför djurparken. Poseringen hade jag tydligen mindre koll på, hah.


 Finns en hel del vackra vyer att stanna för om man kör längs kusten.


Vägarna ser lite annorlunda ut mot de i österbotten.


En liten sten utanför kusten.

 
Vi hade turen att besöka ön just när det var karneval på gång. Som dans-och kläd-intresserad tyckte jag att sambatåget var väl värt att se. Blev speciellt glad över att alla var välkomna att delta, ung som gammal, liten som stor, med taktsinne eller utan. En riktig folkfest!

Det var en riktigt lyckad resa, så mycket som jag jobbat och kämpat under hösten och vintern var det underbart inte behöva grubbla på större saker än vad vi skulle hitta på för skoj följande dag. 

In English; Tenerife was lovely. We rented a car and discovered black beaches, a vulcano, fantastic views, fascinating animals in the zoo and a carneval.

5 kommentarer:

 1. Vilka vackra bilder! Härliga vyer och fina stränder. Verkar himla mysigt att hyra en bil och fara runt, kanske även hamna en bit bortanför de vanliga turiststråken.
  Den här senvintern mer än tidigare år har jag verkligen känt en enorm lust att resa bort till sol och värme! Så pass att vi bokat en resa till Spanien i mitten på maj :) Ska bli så skönt att fara iväg till sydligare breddgrader!

  SvaraRadera
 2. What an incredible looking place! The diversity in the landscape and sheer beauty of it is positively inspiring. Being an arm chair traveler for the most part, I can't begin to tell you how much I enjoy vacation photo posts like this.

  Happiest Easter weekend wishes, dear gal!
  ♥ Jessica

  SvaraRadera
 3. Erika;Men va kul att du också ska ut o resa! :D Hoppas ni får det bra!

  Jessica; Glad you enjoyed it, happy easter to you too!

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder, det kan vara riktigt skönt att kunna belöna sig med något speciellt när man kämpat och jobbat. Det ger en motivation att fortsätta jobba när man kommer hem.

  SvaraRadera

Hej, lämna gärna en kommentar, så svarar jag här i kommentarsfältet så fort jag har möjlighet! :)

Feel free to leave a comment, and I'll get back to you here asap! :)