torsdag 19 september 2013

Hattklänningen / The hat dress

 Fick lov att publicera dessa bilder från storloppiset under Jakobsdagar i somras, jag hade för första gången på mig den där hattklänningen jag hittat på loppis här i stan redan för ett par år sedan...


Då någon plötsligt utbrast; "Tuohan on mun mekko!" (Det där är ju min klänning!). Så här står jag då alltså, bredvid originalägarinnan, som dansat många nätter i den här klänningen. Häftigt!

 

In English; Two pictures from when I happened to meet the original owner of the dress I was wearing. How awesome!?

6 kommentarer:

 1. Vilket roligt sammanträffande! Kvinnan måste ha blivit glad av att se klänningen i användning! :)

  SvaraRadera
 2. Vad roligt! Klänningen är verkligen jättefin och säkerligen lite unik.
  Jag har en sån klänning, det var säkert inte hennes gamla utan en exakt likadan (eftersom den var konfektionssydd). Vi var i Stockholm på nostalgikonsert när en av sångerskorna kom fram till mig och berättade att hon hade en sådan klänning 1959. Det är kul för då får man ett årtal och en liten historia bakom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst är det härligt! Den här damen var inte helt säker, men eventuellt kunde det ha varit så att just denna klänning var en gåva från en släkting i amerika...så spännande att få lite historia bakom plagget! :)

   Radera
 3. Wow, så himla häftigt! Ibland är världen härligt liten =) Urtjusig klänning och hatt, för övrigt!

  Jag har varit frånvarande från blogg-världen ett bra tag nu, semester och flytt tog mycket tid och energi... Sista gången jag drar ut på en flytt till att hålla på en hel månad! Rensade, gick igenom allt jag äger, magasinerade delar, sålde delar, flyttade resten gradvis. Som att hyperlångsamt dra av ett plåster =(
  Så jag håller på att uppdatera mig på vad folk har hållt på med senaste tiden, och ville bara säga Grattis till nya ateljen! Så otroligt roligt och spännande! Håller tummarna för att folk på orten ska förstå poängen med att sy upp och laga kläder så att man kan ha plagg som passar och håller länge. Skickar mina innerliga förhoppningar att verksamheten ska gå strålande, och massa lyckönskningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Att flytta är tungt, men det är klart nu, eller hur? :) Hoppas du kommer trivas på nya stället! Och tack för lyckönskningarna! :)

   Radera

Hej, lämna gärna en kommentar, så svarar jag här i kommentarsfältet så fort jag har möjlighet! :)

Feel free to leave a comment, and I'll get back to you here asap! :)