fredag 2 september 2011

Dagens, fredagen den 2:a September

Fredagen till ära bjuder jag på en såndär "outfit"-bild;

kitten-outfit
Dagens klädsel; 50-talsklänning och bälte från loppis. Väskan köpt från Shoe Shop Magazine i Jakobstad. Resten gammalt.

Har ni förresten tänkt på vilken skillnad vi gör på hur vi behandlar pojkar och flickor redan som barn? Jag hade inte ägnat detta någon särskild uppmärksamhet innan jag började läsa Lady Dahmers blogg. Man kan lugnt säga att mina ögon har öppnats...Vem bland damerna har t.ex. inte hört påståenden som "Han drar dig i håret/retas/knuffas för att han är kär i dig"? Och hur förväntas damerna att reagera på pojkens "närmanden" efter att de fått detta förklarat för dem? Man borde väl vara smickrad, eller hur? 

Men om pojkens beteende är värre, han kanske hotar med stryk, tafsar eller kallar damen för saker som gör henne ledsen...Ska vi lära våra döttrar att det är okej och att de fortfarande skall känna sig smickrande eftersom han säkert är förälskad, trots att det är obehagligt? Trots att de själva inte är intresserade tillbaka? Eller ska vi lära våra döttrar att stå upp för sig själva och inte tolerera vad som helst, och våra söner att respektera andra och att visa intresse (om det nu råkar vara fråga om intresse) på sätt som inte kränker/sårar/känns som övergrepp för den andra parten? 

Läs Lady Dahmers inlägg här, och gärna kommentarerna också!

Ha en skön helg!


Today's outfit and a rant about how girls are taught that boys like them when they tease. Why do we keep telling our daughters that? As if it meant that being teased is a good thing, because it is just so important that boys like them...? Shouldn't we instead teach boys to show respect and girls to stand up for themselves if somebody is mean? 

Just some thoughts, inspired by a post by Swedish blogger Lady Dahmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, lämna gärna en kommentar, så svarar jag här i kommentarsfältet så fort jag har möjlighet! :)

Feel free to leave a comment, and I'll get back to you here asap! :)