fredag 30 augusti 2013

Fingervågor och företag /Fingerwaves and starting a business

Det har varit ett par spännande veckor här men nu är det officiellt, från och med nästa vecka jobbar jag som sömmerska på mitt alldeles egna företag Syella på rådhusgatan 23 i Jakobstad. Jag delar lokal med Gunn-Lis Rönngård som haft sy-ateljén SYSETT i ca 18 år, hon kommer så småningom att gå i pension dock. Lokalen är ny för oss båda och det kan säkert vara lite kaos de försa dagarna. Men välkomna in med byxor som ska kortas och dragkedjor som skall bytas hur som helst! Nästa vecka börjar vi som sagt.

Så till något helt annat; de där klipsen jag var så nöjd över att ha hittat på loppis var jag delvis glad över för att jag hoppas kunna använda dem till att skapa fingervågor som var modernt på 20-30-talet. Jag formade vågor i fuktigt hår och knep till. Svepte en sjal runt huvudet och sov en natt.


Nästa morgon när jag tog bort spännena såg det ut så här:


Resten av håret var bara trassligt och lite sådär självvågit som mitt hår brukar vara.


Ihop med resten i en hästsvans och ut i världen på starta firma-ärenden med nya rea-solbrillor från Seppälä. Tog fler bilder senare på dagen i mera 30-talsstil men de kommer en annan dag, nu får jag nog bege mig iväg och fixa i ateljén lite, vi hörs!


In English; It's been an exiting couple of weeks but now it's official; I have now started my own business so from next week I'll be working as a seamstress at my very own firm called Syella, situated at Raatihuoneenkatu 23 in Pietarsaari. Welcome in!

On a different note; I tried my hand at making fingerwaves the other day, using the clips I recently thrifted. I have slightly wavy hair to start with so I just formed the waves in wet hair and put the clips in place, slept on it and tadaa, fingerwaves the next day! More pictures of the hair + 30's clothes and make-up coming another day sp stay tuned!

8 kommentarer:

 1. Oj vad snyggt håret blev! Jag har en sån klämma som jag är jätterädd om. Fick den av farmor när hon tyckte att håret hängde förmycket i ansiktet på mig när jag var liten :). Annars har jag hittat en typ av klämmor som man "trycker in håret i" med hjälp av en pinnkam, då får man nästan som shinglat hår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det där instrumentet låter intressant...Besökte annars smycke/accessoaraffären Glitter för en tid sedan där det faktiskt fanns några spännen som liknade dessa jag använde nu, fast lite tjockare, trögare och framför allt dyrare...

   Radera
 2. They turned out beautifully. How wonderful that you have naturally wavy hair to begin with, I'm sure that really must make a substantial difference.

  Have a fantastic weekend!
  ♥ Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you! I think it helps a lot yes, hope you're having a lovely weekend yourself!

   Radera
 3. Waves er så fint!
  Gratulerer med egen business!!! :D

  SvaraRadera

Hej, lämna gärna en kommentar, så svarar jag här i kommentarsfältet så fort jag har möjlighet! :)

Feel free to leave a comment, and I'll get back to you here asap! :)