måndag 11 februari 2013

Hattparad / Hat parade

Tänkte lägga upp ett par bilder på hattarna jag fixade till modeshowen ifall det finns några andra där ute som är lika hatt-intresserad som jag. Minihattar är roliga att göra och relativt diskreta, dessutom kräver det inte några specialmaterial egentligen. Mina minihattar gör jag med en bas av tjock filttyg (från tiimari), som jag sedan klär över enligt önskemål. På undersidan fäster jag en kam så att jag får hatten att hållas på huvudet.


Här har jag faktiskt sytt fast varenda paljett för hand, jag spände upp tyget i en broderingsram så gick det ganska fort.


Fjäderhatten tog längre, den är sydd av samma tyg som kavajen. Fjädrarna tog jag från en maskerad-mask från tiimari. Hatten fäster jag med en hattnål.


Även slutarbetet/lärdomsprovet krävde en matchande hatt i samma tyg som i klänningen.

In English; Close-ups of the hats I made for the fashion show. Made to match the outfits using sequins, lace and leftover fabrics from the original garments.

5 kommentarer:

 1. Åh vilka snygga hattar! Jag gillar den med fjädrarna skarpt :)

  SvaraRadera
 2. Urtjusiga! Jag gillar också den Robin Hood-inspirerade fjäderhatten allra mest. :)

  SvaraRadera
 3. You are so very talented, my dear! I love all three of your handmade toppers, with the feathered one being my absolute favourite. Stellar work on all of them!

  ♥ Jessica

  SvaraRadera
 4. Så snygga! Fjäderhatten är riktigt cool, men jag har en känsla av att de andra är lite mer användarvänliga =)

  Vill så gärna lära mig att göra hattar! Tillskärarakademin i Göteborg har en sommarkurs, vore så roligt att få åka på den något år!

  SvaraRadera
 5. Tack, tack! :D

  Jessica; Thank you dear!

  Erika; Det finns en viss risk att fjäderhatten har ett lite mer begränsat användningsområde jo ;) Sommarkursen låter bra, hoppas du får möjlighet att åka nån gång! Mina "hattar" är dock helt påhittade och gjorda enligt egna metoder, typ stärkta bordstabletter, så det går att börja på lite även om man inte vet hur man "ska" göra. Bara at börja experimentera! :D

  SvaraRadera

Hej, lämna gärna en kommentar, så svarar jag här i kommentarsfältet så fort jag har möjlighet! :)

Feel free to leave a comment, and I'll get back to you here asap! :)