tisdag 4 december 2012

Omgjort - en julfestklänning av gammalt och avlagt / Revamped - party dress updated

I skolan hade vi en uppgift där vi skulle göra om något gammalt till något mera modernt. Temat var "julfest", så jag grävde fram en gammal klänning jag sytt på 90-talet och en loppisfyndad bolero jag inhandlat för tygets skull nån gång för länge sedan. Boleron var alldeles för stor och lös för mig, och klänningen i en längd som inte alls passade mig (långt ner på vaden). Före;

kitten-before

Jag satte klänningen på en docka och började nåla. Här är några varianter jag prövade på, vilken som helst borde gå att förverkliga med hjälp av lite nål och tråd.

Kitten-9 things

Kjoldelen ville jag givetvis också ändra på, jag klippte av ca 15 cm av fållen och testade nåla fast den igen efter att jag tagit in kjolen något.

Kitten-3 things

Peplum-klänningar och toppar är ju populära just nu, så jag bestämde mig slutligen för en sådan modell. Längden på kjolen är nu lite under knät på mig, som på de flesta av mina kjolar. Den glittriga boleron är fortfarande oskadd och redo att användas till något annat projekt. Jag har dock burit denna klänning på en lillajulfest redan, då med boleron knuten som på bilden här under.

Kitten- 2 things

Man kan göra ganska mycket med enkla knep! Vill nån testa det här själv så hittas liknande klänningar säkert på loppis, kanske i rött till och med, och om man inte redan råkar ha ett effektfullt bälte kan man använda ett glitterband, köpa några cm paljett-tyg eller ett sidenband från en tygaffär eller...

In English; We had a task in school where we remade old clothes into something new you could wear at a x-mas party. I re-vamped an old dress and a bolero into something more 2012 by cutting of 15 cm of them hem of the dress and reattaching it at the waist. I also took the dress in slightly for a straighter silhouette and re-hemmed it. The bolero ended up (unharmed) tied as a belt and can still be used in a number of ways (as seen above) in the future. On another dress though, it felt a bit too much to have focus on both waist and décolletage on this one.

5 kommentarer:

 1. Supersnyggt slutresultat! :) De tre översta versionerna med boleron är ju urtjusiga! :)

  SvaraRadera
 2. You are a very talented seamstress! Wonderful revamping job, I'd happily wear your finished creations.

  ♥ Jessica

  SvaraRadera
 3. Så otroligt kreativt! Det här är inte en av mina starka sidor, att se ett plagg och "se" hur det skulle kunna göras om. Jag gillade nog bäst shelf busten uppe till höger och de båda varianterna längst ner till vänster. Samt såklat versionen du valde! Blev jättetjusigt med peplum, och bolero-skärpet/rosetten är perfekt som pricken över i:et!

  SvaraRadera
 4. Snyggt slutresultat! Tänk att man kan göra så många olika varianter med så lite tyg.

  SvaraRadera
 5. Ninah; Tack!

  Jessica; Thank you! <3

  Erika; Tack, att kunna välja en version av alla möjligheter jag ser är inte min starka sida :P Det här projektet tog onödigt mycket tid alltså, kunde inte bestämma mig riktigt...

  Annie; Möjligheterna är oändliga! :D

  SvaraRadera

Hej, lämna gärna en kommentar, så svarar jag här i kommentarsfältet så fort jag har möjlighet! :)

Feel free to leave a comment, and I'll get back to you here asap! :)