söndag 11 mars 2012

Kilt in Jyväskylä

I fredags körde jag och sambon ner till Jyväskylä och gick på konsert, Nightwish var bandet vi såg. Ja eller såg var kanske inte rätta ordet, är man 1,60 m lång kanske man inte ska vänta sig att se så mycket, men hörde gjorde jag iaf. Kvällen till ära hade jag fixat lite med vad jag skulle ha på mig, nedan lite inspiration hittad i en av skolans modetidningar;

Kitten-1scanfromElle0908


Kitten-scanfromElle0908

För många, många år sedan har jag köpt en kilt på loppis. Tanken har varit att laga nåt kul av den, men eftersom jag inte direkt haft något tillfälle där en omgjord kilt känts som plagget att bära, har det inte blivit av. Tills jag såg bilderna ovan i en Elle-tidning i skolan och kom att tänka på konserten. Tillfället var här. Nedan en före-bild;

Kitten-22before
Och efter;

Kitten-outfit22


Bakifrån;
kitten-outfit22b

Allt jag har på mig har jag gjort själv eller köpt på loppis. På tal om loppis så besökte vi några sådana på lördagen innan vi körde hem från Jyväskylä. Bilder på fynden jag gjorde där kommer senare! Konserten var för övrigt helt ok, men inte revolutionerande. Jag hade väntat mig mera folk i min egen ålder samt mer människor med alternativ klädstil. De flesta var 30+ och vardagligt klädda/iförda Nightwish-tröjor och eftersom detta är Finland var svart den absolut vanligaste färgen på kläderna. Jag tycker ibland att det är lite tråkigt att svart är så dominerande, när vi nu har en så lång och mörk vinter kunde vi väl klä oss i lite gladare färger för att pigga upp i mörkret? Våga vägra svart, typ. Ok, jag har visserligen mycket svart själv, men det händer i princip aldrig att jag kör på helsvart. Lite färg ska det vara!

In English; My fiance and I went to a Nightwish gig in Jyväskylä last friday. I made a new skirt from and old thrifted kilt, inspired by these images in an old Elle-magazine. I was expecting to see more people in my age and people with different ways of dressing but it turned out that most Nighwish fans are 30+ and dress quite normally, mostly in black though as this is Finland after all. I don't get why black is so popular here, you'd think people would want to cheer themselves up with some colour when the winter is so long and dark but no. I know I wear a lot of black myself but I never go all black, there's always a bit of colour in the mix!

The day after the concert there was some time to visit a couple of fleamarkets, pictures of what I found there are on their way soon!

5 kommentarer:

 1. Woow, sexy ;) Jättenice outfit till konserten!! Tur att du var där och var lite färgrann iaf! :)

  SvaraRadera
 2. Jättesnyggt! Och vilken snygg färg på kjolen!

  SvaraRadera
 3. pikkumyy;Hehe, tack. Man får ju försöka föregå med gott exempel om int annat ;)

  Annie; Oj, tack! :)

  SvaraRadera
 4. Förresten. Jag har också gått beklädnadslinjen i Jakobstad (eller är det där du går?). Fast jag var ju då en lite småvilsen tonåring. När jag ser vad fina plagg du sytt kan jag önska att jag skulle gå utbildningen idag då jag mera upplever att jag har en egen stil och är en stabilare person. Fast... jag har ju kunskapen att sy fortfarande. Det är bara mycket svårare att komma sig för här hemma, och så har jag inte (ännu i alla fall) tillgång till andra stora tillskärningsytor än golvet (aj knäna!).

  SvaraRadera
 5. Hanna; Jo, det är där jag går, och jag är ganska säker på att jag får mer ut av utbildningen idag än om jag skulle ha gått där som 16-åring. Äldre, mer erfaren och motiverad. Jag brukar använda en kudde när jag skär till på golvet här hemma, annars kanske knäskydd kunde vara nåt? ;)

  SvaraRadera

Hej, lämna gärna en kommentar, så svarar jag här i kommentarsfältet så fort jag har möjlighet! :)

Feel free to leave a comment, and I'll get back to you here asap! :)