söndag 23 februari 2014

Semester / Vacation

Det hann nästan gå ett år sedan jag varit ledig mer än fyra dagar i sträck senast. Tack vare skatteåterbäringen hade jag råd att åka med sambon till Kanarieöarna (Gran Canaria) för en vecka här nyligen. Vi hade tur med vädret, soligt varje dag! Tyvärr var det ännu lite kallt kvällstid men det gick bra ändå.


Vi hyrde en bil och åkte runt ett par dagar, landskapet är ganska annorlunda jämfört med platta österbotten om man säger så.


Vi besökte bl.a. ett gammalt sädesförråd högt uppe i bergen. Med gammalt menar jag typ stenålders, det var frågan om grottor utgrävda i en bergvägg och jag fattar inte hur folk tog sig dit bärandes på varor dessutom.Utsikten var ganska häftig. Lyckligtvis fanns det moderna trappor så vi behövde ingen bergsklättrar-utrustning.Största delen av dagarna spenderade vi dock på nån strand någonstans, den här fick vi klättra ner för klipporna för att komma oss till.


Denna strand var inte lika finkornig, dock lättare att ta sig till.


Det var den resan. Nu gäller det då att jobba in alla förlorade arbetsdagar istället, tur att mitt jobb nuförtiden är så trevligt att det inte ens kändes jobbigt när semestern tog slut!

In English; My fiance and I went to the Canary Islands on holiday a while ago. We had good weather and spent many days on different beaches. We also hired a car and drove through the mountains and saw some of the sights, such as these old grain storage caves high up in the hills.

5 kommentarer:

 1. Ser helt underbart ut! Har varit så himla sugen på en solsemester nu under de här supergrå månaderna, har kikat en hel del på kanarieöarna. Var lite orolig att det skulle vara kallt dock. Hur var det för er, var det bikini och t-shirt varmt dagtid?

  Dessutom; men herregud, inte en hel vecka ledigt på ett år! Minns något liknande från studietiden, antingen skola eller jobb, året runt... Kan tänka mig att skola följt av starta eget är ett par strån värre ; ) Hur går det med företaget, går ni runt ok? Börjar du tröttna på att byta dragkedjor eller är det fortfarande roligt med varje nytt projekt som kommer in?

  Ha det bra! /kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagtid var det nog varmt (inte hett), men blåsigt. Hotellrummet kändes onödigt kallt på natten så varm pyamas och ullsockor kan vara bra att ha. Men på dagen var det sommar.

   Genast då skolan blev klar fortsatte jag hänga med min "mentor" varje vardag (=praktik på egen tid) och sedan blev det sommarjobb. Fick semester en vecka därifrån också men den spenderade jag med att fixa startpeng och starta upp firman, heh. Det går runt men lämnar inte mycket att ta ut som lön ännu. Men det tar sin tid att få upp farten. Att byta dragkedjor känns meningsfullt - plagget blir användbart igen - och nästan avslappnande jämfört med de projekt som kräver mera tankekraft. Jag trivs nog bra än så länge! :)

   Ha det fin! kram!

   Radera
 2. That looks like such a wonderfully relaxing corner of the world. I love a long stretch of beach like that to walk for hours and get lost in the moment on.

  ♥ Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. It wasn't bad ;) I got lost in the moment reading a book about Marilyn Monroe on those beaches...

   Radera
 3. I also went to the Canary Islands, but Tenerife (and visited La Gomera). It was so lovely to spend some time in the sun. :--)

  SvaraRadera

Hej, lämna gärna en kommentar, så svarar jag här i kommentarsfältet så fort jag har möjlighet! :)

Feel free to leave a comment, and I'll get back to you here asap! :)