onsdag 18 juli 2012

Det händer på jakobsdagarna /Jakobdays is where things happen

Nöjd och belåten efter tangomarkkinat var det i måndags dags för storloppis på torget här i stan. Jag slängde på mig den här kjolen jag sydde i våras, en kjol jag inte kommit ihåg att använda så det var på tiden, och cyklade iväg. När jag kom till torget spanade jag snabbt in en stringhylla, men den var förstås redan såld. Jag gick vidare o spanade in en hattask - har velat ha en sån rätt länge - men den var brunspräcklig och kostade hela 35 € så jag tvekade, en röd eller svart skulle ju passa så mycket bättre hos oss. Jag gick vidare. Otroligt nog hittade jag en röd, 10 euro billigare hattask en stund senare. Då tvekade jag inte...

Kitten-outfit35

Från marknaden fick jag även med mig en hattnål och en fågelbrosch, samt klänningen nedan. Efter att jag slagit till menade säljaren att hennes mormor hade haft den och att den knappast är nyare än 30-40 tal, vilket den stilmässigt kunde vara...Men texten på lappen och den overlockade fållen tyder på att det är frågan om ytterligare en 70-tals klänning inspirerad av 30-40 talet. Nå, spelar inte så stor roll för mig, tycker den ser häftig ut och om den är nyare behöver jag inte vara lika rädd om den. Jag kan t.ex. ta in den ett par storlekar så den börjar passa mig...nån gång när jag har tid, ehem.

Kitten_MG_1868

Det häftigaste med marknaden var ändå folket jag träffade, nämligen två andra bloggare, Ninah Vigard och Hanna som har bloggen Hannas Virrvarr. Det här var första gången jag stött på nån i verkligheten som jag bara haft kontakt med via nätet, så det var kul. Båda verkade riktigt trevliga, Hannas kompis likaså, så jag träffar gärna på dem i framtiden också. Igår kväll när jag var på jobbet hände det igen, en kvinna kom fram o hälsade och det visade sig vara Zizzi från bloggen Zizzis samlade tankar! Hon var på jakobsdagarna tillsammans med sin familj och finländska man. Kul det här att man kan få bekanta genom att blogga!

In English; On Mondag we had the big flea market- event here in town, so I threw on this skirt I made (but haven't yet used) and got on my bike. My first find was this beautiful hat box, I was thrilled because I have wanted one for a long time. Later on I also picked up this cool black and white dress, a 70's does 30's/40's version by the looks of it. It's a bit too big for me, but I'm a seamstress right, I'll just take it in a bit...someday...

I also met a couple of other bloggers on the market, Ninah Vigard and Hanna from Hannas Virrvarr. It felt pretty cool to meet them in real life after having followed their blogs online for some time. On tuesday, when I was at work, a woman came up to me and said "You're Kitten, right?" and at once I knew why she looked familiar, it was Zizzi from Zizzis samlade tankar who was in town (all the way from sweden) on holiday with her finnish husband! Blogging is such an awesome way to meet people!

8 kommentarer:

 1. Urtjusig hattask! :) Är alltid kul att fynda sånt man letat efter länge! Och än en gång kul att träffa på varandra utanför bloggvärlden! :)

  SvaraRadera
 2. You are just the picture of complete and total summertime cuteness and style! From the cherry necklace to the red flats and matching luggage, this is one thoroughly inspiring look.

  ♥ Jessica

  SvaraRadera
 3. Wow! Elsket kjolen og hatteesken! <3

  SvaraRadera
 4. Ninah; Tack! Visst var det! :)

  Jessica; Wow, thank you!

  Rakel; Me too ;)

  SvaraRadera
 5. Jättekul att stöta på dig också! Jag har hittat en hel del nya bekantskaper via bloggen, ett bra sätt att hitta de med liknande intressen som en själv. Träffas också gärna igen :)

  SvaraRadera
 6. Hanna; Härligt! :) Hur har vi någonsin klarat oss utan internet?!

  SvaraRadera
 7. Kul att träffa dig i verkligheten också! Älskar hattasken du fick tag i. Vi träffas säkert fler gånger när vi är och hälsar på i din stad.

  SvaraRadera
 8. Zizzi; Absolut! Vill du ta en kaffe och prata mer nästa gång ni kommer är det bara att kontakta mig via bloggen så bestämmer vi nåt :)

  SvaraRadera

Hej, lämna gärna en kommentar, så svarar jag här i kommentarsfältet så fort jag har möjlighet! :)

Feel free to leave a comment, and I'll get back to you here asap! :)