onsdag 26 september 2012

Fynd från i sommar / Summer finds

Så länge jag försöker få ordning bland flyttlådorna, skriva på slutarbetet och extraknäcka på sommarjobbet kan jag visa ett par fynd från i somras som ännu inte hunnit med i något inlägg. Först ute, ett prickigt badlakan i voffeltyg (bakgrunden) och en leopardmönstrad/turkos scarf som borde matcha den turkosa sommarklänning jag brukar bära över min leopardbikini på väg till stranden...Handväskan fick jag av min mormor, den behöver fixas lite, ni ser det fula märket? Får hitta på något att täcka över det med.

Kitten_MG_1884

Sedan blir det blåvitt tema! Nätt bricka (märkt ikea), söt burk och lite tyg med havstema.

Kitten_MG_1882

Havstemat fortsätter! Denna baddräkt är för stor för mig men för 1 euro kunde jag inte lämna kvar den. Jag samlar tydligen på baddräkter och bikinis också, förutom nattlinnen.

Kitten_MG_1878

Och en till baddräkt, retro-stil även här.

Kitten_MG_1876

En röd kofta har jag sökt efter länge, när jag hittade denna (i ull, märkt Benetton) slog jag till trots att den var lite stor. När jag skulle fota den sen märkte jag att det saknas flera knappar också, hm, borde jag kolla mina köp bättre? Som tur går det att byta knappar relativt lätt, bara jag får tid nån gång, heh...

Kitten_MG_1872

In English; Here are some finds from this summer that I have not posted about earlier. There seems to be a bit of a nautical theme going on (example; the red dotted backdrop is a towel) but then again I do have a small collection of swimwear too...The red handbag and the cardigan need a bit of fixing still, I just need to finish off a couple of hundreds of other projects first, like writing the text for my final major school project and getting stuff out of the moving boxes...

onsdag 5 september 2012

Då var det dags! /It's time

Igår använde jag för första gången den löskrage vi sytt som övning i skolan i våras. Eller jag sydde en krage som går att använda som löskrage, kan inte tala för resten av klassen. Klänningen köpte jag på loppis när jag bodde i England, strumpor och skor är gamla. Det intressantaste i bilden är dock vad jag har i handen, det är nämligen nycklarna till vår nya bostad! Så om det varit och fortsätter vara lite tyst här på bloggfronten de kommande veckorna så beror det på att jag har fullt upp med att flytta och göra den nya bostaden beboelig. Spännande tider!

Kitten-keys

In English; Yesterday I wore a dress I thrifted while I lived in England, combined with a detachable collar I made in school when we were learning how to sew collars. The shoes and socks are old. The most interesting thing in this picture though, is what's in my hand - the keys to our new place! This means that the move has commenced, so if blog posts are sparse the next few weeks it's because I setting up our new home. Exiting times!